Žilinské kultúrne leto – Bažant Kinematograf, KioSK a dychová hudba

26.07.2014 Žilina

Žilina 25. 7. 2014 – Žilinské kultúrne leto 2014 prináša ďalší týždeň plný filmovej, divadelnej a hudobnej zábavy. Lákadlom posledného júlového týždňa bude Bažant Kinematograf, ktorý tento rok zaháji už svoju dvanástu sezónu. Filmy sa okrem Mariánskeho námestia budú premietať aj na Námestí Andreja Hlinku v rámci Letného kina. Divadelní nadšenci sa môžu tešiť na festival nového slovenského divadla a tanca KioSK. V zrenovovanom altánku v Sade SNP v rámci Hudobnej stredy vystúpi Dychová hudba Predmierčanka.

Bažant Kinematograf a Letné kino
Žilinčania a návštevníci nášho mesta si môžu v dňoch 25. – 29. júla na Mariánskom námestí pozrieť päť kvalitných filmov z tohtoročnej ponuky Bažant Kinematografu. V poradí už dvanásty ročník tohto jedinečného projektu kina na kolesách odštartuje v piatok svoju zastávku v Žiline politickou fraškou Kandidát. V sobotu si môžu diváci pozrieť trpkú komédiu z obdobia najťažšej normalizácie Eštebák a v nedeľu film z 80-tych rokov Fair Play. Ďalší deň sa bude premietať film Okresní přebor a v utorok sa kinematograf so žilinským publikom rozlúči netradičnou komédiou Tigre v meste. Na Námestí Andreja Hlinku sa bude počas víkendu premietať film Avengers: Pomstitelia a Letné kino pre deti predstaví animovaný film Autá. Letné kino na Stanici Žilina – Záriečie bude v utorok 29. júla o 21.00 hod. premietať film Vojdi do prázdna.

Kiosk
Od štvrtka 24. júla do nedele 27. júla sa v priestoroch Stanice Žilina – Záriečie uskutoční festival nového slovenského divadla a tanca KioSK. Témou v poradí už siedmeho ročníka festivalu je sebareflexia a počas štyroch dní sa divákom predstaví dvanásť zoskupení, útvarov a sólistov. Súčasťou festivalu je aj bohatý sprievodný program a odborné diskusie.

Dychová hudba Predmierčanka
V rámci Hudobnej stredy sa 30. júla o 16.30 hod. v zrenovovanom altánku Sadu SNP predstaví Dychová hudba Predmierčanka, ktorá so svojou viac ako 100-ročnou existenciou patrí medzi najstaršie malé dychové kapely v žilinskom regióne. Dychová hudba Predmierčanka svojou hudbou zaiste poteší fanúšikov dychovky v našom meste.

PhDr. Pavol Čorba
hovorca mesta
 

Vyberte región